Składniki:
* 70 ml ciepłego mleka
* 175 g miękkiego masła
* 3 jajka
* 4 łyżki cukru (jeśli ktoś lubi słodką można podwoić)
* 1 łyżeczka soli
* 500 g mąki pszennej
* 5 g susz. drożdży
Nastawić program podstawowy, skórka średnia, waga średnia -675 g.
Przepis ten zaczerpnęłam od
Izabeli.
Polecam, bo jest przepyszna.
Super, poproszę o degustację wszystkich przepisów!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - chory na katar Jonasz
Zaproszę na pewno, ale po wyleczeniu kataru,,,,
UsuńPotwierdzam- świetny przepis. Chałka jest przepyszna:)Najlepiej smakuje z masełkiem i ciepłym mlekiem.
OdpowiedzUsuńMleczko tak, ale dodatkowe masełko już sobie odpuszczam.
UsuńOj tam oj tam:)
Usuńmniam:-) czuję że w krótce przytyję:-P
OdpowiedzUsuńJa też najbardziej uwielbiam piec ciasta, więc będę częstym gościem ;)
OdpowiedzUsuń