poniedziałek, 19 listopada 2012

Chałka z maszyny



Składniki:

* 70 ml ciepłego mleka
* 175 g miękkiego masła
* 3 jajka
* 4 łyżki cukru (jeśli ktoś lubi słodką można podwoić)
* 1 łyżeczka soli
* 500 g mąki pszennej
* 5 g susz. drożdży

Nastawić program podstawowy, skórka średnia, waga średnia -675 g.
Przepis ten zaczerpnęłam od Izabeli.
Polecam, bo jest przepyszna.

7 komentarzy:

  1. Super, poproszę o degustację wszystkich przepisów!
    Pozdrawiam - chory na katar Jonasz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaproszę na pewno, ale po wyleczeniu kataru,,,,

      Usuń
  2. Potwierdzam- świetny przepis. Chałka jest przepyszna:)Najlepiej smakuje z masełkiem i ciepłym mlekiem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mleczko tak, ale dodatkowe masełko już sobie odpuszczam.

      Usuń
  3. mniam:-) czuję że w krótce przytyję:-P

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też najbardziej uwielbiam piec ciasta, więc będę częstym gościem ;)

    OdpowiedzUsuń