wtorek, 11 grudnia 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta







A oto zaskakująco smaczna, bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka :

Składniki:
kapusta pekińska
ser feta
śmietana
 pieprz

I to tyle, ja dla podkolorowania sałatki (zlewała się z białym półmiskiem) dodałam parę 
pokrojonych rzodkiewek, ale można dodać jeszcze zieloną pietruszkę, szczypior, itd....
SMACZNEGO!

6 komentarzy:

  1. Mniam. Moja ulubiona sałatka:) idealna do ryżu i kurczaka, chociaż nie może długo stać, bo gorzknieje. Ja nie dodaje soli, bo lubię dużo fety, a ona jest słona.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Racja, ja też nie dodaję soli a wymieniłam ją przez pomyłkę. Zaraz ją usunę z przepisu. Pozdrawiam serdecznie
      i dziękuję za tę uwagę.

      Usuń
  2. mniammmm:) uwielbiam kapuste pekinska^^ ale ser feta niebardzo......:O

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm... już wiem co zrobię jak skończę z pierogami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawe, w zasadzie tylko dwa składniki- muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń