środa, 5 grudnia 2012

Faszerowane pieczarki z serem feta




Polecam pyszną przystawkę. Pieczarki są posypane pokruszonym serem feta, ale można je
posypać np. serem żółtym. Wszystko według swojego uznania i smaku.

Około 10  dużych pieczarek
3 ząbki czosnku
ser feta- około 50g
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz do smaku
olej

Z umytych pieczarek usunąć trzonki. Na oleju podsmażyć drobniutko pokrojone trzonki,
dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz, chwilę smażyć razem.
Zdjąć z gazu, dodać zieloną pietruszkę.
Faszerować kapelusze nadzieniem. Wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temp. 180*C.
Po upływie tego czasu wyjąć blachę z pieczarkami.
Pieczarki posypać pokruszonym serem feta i wstawić je jeszcze do piekarnika na około
5-10 minut.     Smacznego !

3 komentarze: